Kolonieconcert met Trio Khaldei

Datum: 06-10-2019
Tijd: 15:00
Locatie: Koloniekerkje, Wilhelminaoord             

De Stichting Kolonieconcerten organiseert in de herfst- en wintermaanden klassieke kamermuziekconcerten op de zondagmiddag in het voormalige koloniekerkje van de 'Maatschappij van Weldadigheid' aan de Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord.

                       Trio Khaldei

Pieter Jansen (viool), Francis Mourey (cello) en Barbara Baltussen (piano).

Met muziek van Joseph Haydn, Zoltán Kodály, Frank Martin en Antonin Dvorák.
                  
                            Zondag 6 oktober 2019 / 15.00 uur

Trio Khaldei verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Het trio bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

Sinds hun eerste concert in 2011 is Trio Khaldei uitgegroeid van een beloftevol jong ensemble tot een vaste waarde op de belangrijkste podia van België. In 2013 was het trio één van de zes genomineerde ensembles voor de eerste editie van Supernova. De afgelopen seizoenen speelde Trio Khaldei in culturele centra over het hele land; in prestigieuze zalen als Bozar (Brussel), Amuz (Antwerpen), De Bijloke (Gent) en Het Concertgebouw (Brugge) en voor festivals in binnen – en buitenland.

In juli 2016 nam het trio in de Blauwe Zaal van de Singel haar eerste cd op met muziek van Sjostakovitsj en Prokofiev. Het Trio heeft een bijzondere affiniteit met de Russische muziek van de eerste helft van de 20e eeuw, in het bijzonder met Sjostakovitsj. In de programma's van Trio Khaldei gaat de muziek van vroeger en nu met elkaar in dialoog en confrontatie. Naast de grote meesterwerken probeert het trio ook minder bekende muziek aan het publiek voor te stellen.

Ook Belgische muziek heeft een prominente plaats in de programmatie van Trio Khaldei. Zo stond reeds muziek van Jongen, Celis, Van Landeghem en Brewaeys op de lessenaars. In maart 2015 speelde Trio Khaldei twee concerten op het festival Voorwaarts Maart in De Bijloke met een volledig Belgisch programma.

Ga voor kaarten en alle informatie naar www.kolonieconcerten.nl.

Locatie:
Koloniekerkje
Kon. Wilhelminalaan 53
8384 GG Wilhelminaoord