Kolonieconcert met het St. George Quintet

Datum: 10-11-2019
Tijd: 15:00
Locatie: Koloniekerkje, Wilhelminaoord             

De Stichting Kolonieconcerten organiseert in de herfst- en wintermaanden klassieke kamermuziekconcerten op de zondagmiddag in het voormalige koloniekerkje van de 'Maatschappij van Weldadigheid' aan de Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord.

                    St. George Quintet

Liesbeth Baelus, viool; Kaja Nowak, viool; Diede Verpoest, altviool; Wouter Vercruysse, cello; en Bram Decroix, contrabas.

Met muziek van Antonin Dvorák, Leos Janácek en Josef Suk.
                  
                            Zondag 10 november 2019 / 15.00 uur

Twee violen, een altviool, een cello en een contrabas; dat is een oncon-
ventionele bezetting en dus een 'veelzijdig' repertoire. Naast welbekende en geliefde werken, als het kwintet van Dvo?ák, brengt het St. George Quintet zelden uitgevoerde werken van componisten als Janá?ek, Onslow, Bliss, F.S.Kelly, en anderen; heeft het werken van hedendaagse Belgische componisten uitgevoerd en in première gebracht; heeft het samengewerkt met andere musici, waaronder de wereldbekende gitarist Roberto Aussel;
en heeft het meegewerkt aan muziektheater uitvoeringen en arrangementen van popsongs.

Het kwintet heeft veel door Vlaanderen gereisd en opgetreden op festivals en podia als Midis-Minimes (Brussel), Iedereen Klassiek (Concertgebouw Brugge), Klarafestival (Brussel) en AMUZ (Antwerpen). Ook hebben ze opgetreden bij het Grachtenfestival Amsterdam (NL), het Lake District Summer Music Festival (UK), het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen (NL)
en het herdenkingsconcert in London, georganiseerd door de Vertegen-
woordiging van Vlaanderen in het Verenigd Koninkrijk.

Uitvoeringen van het St. George Quintet zijn uitgezonden op klassieke muziek zenders als Klara en Musiq3 (België), Radio 4 (Nederland) en BBC3 (VK). Het St. George Quintet is laureaat van Supernova 2016, een compe-
titie voor jonge kamermuziek ensembles, georganiseerd in samenwerking met de Belgische klasseke zender Klara in 2016.

Pavane Records bracht hun debuut album uit: British Legends. Hun tweede album, Bohemia Express, werd geproduceerd  door Ophelia Productions en uitgerbracht in februari 2019.

Ga voor kaarten en alle informatie naar www.kolonieconcerten.nl.

Locatie:
Koloniekerkje
Kon. Wilhelminalaan 53
8384 GG Wilhelminaoord