Kolonieconcert met een Kerstconcert

Datum: 15-12-2019
Tijd: 15:00
Locatie: Koloniekerkje, Wilhelminaoord             

De Stichting Kolonieconcerten organiseert in de herfst- en wintermaanden klassieke kamermuziekconcerten op de zondagmiddag in het voormalige koloniekerkje van de 'Maatschappij van Weldadigheid' aan de Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord.

                           Kerstconcert

Eleonore Pameijer, fluit; Irene Maessen, sopraan en Ralph Rousseau, viola da gamba.

Met muziek van Hotteterre, Marais, Caldara, Caccini, Roussel, Bach, Hume, Händel, Purcell, Krauss en Vivaldi.
                  
                            Zondag 15 december 2019 / 15.00 uur

Eleonore Pameijer, reeds op jonge leeftijd prijswinnares van verscheidene jeugdconcoursen, studeerde aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ze cum laude het solistendiploma behaalde. Vervolgens studeerde ze in de Verenigde Staten en in Italië. In 1984 won ze de eerste prijs in het Frank Martin Concours en maakte ze haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw.
Eleonore is artistiek leider en programmeur van de Leo Smit Stichting en de Amsterdamse serie Uilenburger Concerten. Zij richtte in 1996 de Leo Smit Stichting op, genoemd naar de Nederlandse componist Leo Smit (1900 - 1943). De stichting brengt werken van componisten, die tijdens WOII werden vervolgd, weer onder de aandacht van het publiek en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal kenniscentrum op dit gebied. In 2012 ontving Eleonore een koninklijke onderscheiding, zij werd ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2015 werd Eleonore benoemd tot beschermvrouwe van de Mozartkring.

Irene Maessen studeerde bij Cora Canne Meijer aan het Amsterdams Conservatorium waar zij cum laude het diploma Uitvoerend Musicus en haar opera examen behaalde. Ze volgde lessen bij Arleen Auger en was prijs-
winnares op het Internationaal Elly Ameling concours, het Cristina Deute-
kom concours, en het Internationaal Vocalisten Concours te 's Hertogen-
bosch. Irene Maessen werd onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vrienden van het Concertgebouw. Met ingang van het seizoen 2007/2008 is zij verbonden aan het Artez conservatorium te Arnhem als docent klassieke zang van de Muziektheaterafdeling.

Ralph Rousseau wist al op zeer jonge leeftijd dat muziek en wetenschap zijn leven zouden beheersen. Begonnen op piano en (bas-)gitaar, combineerde hij later een conser-vatoriumstudie contrabas met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde. Beide studies sloot hij cum laude af. Hij was als natuurkundig onderzoeker werkzaam bij bedrijven als Shell en Océ en bij wat nu het NWO-instituut Differ is. Als bassist speelde hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest, maar hij hield zich ook intensief bezig met pop- jazz- en zeker ook rockmuziek.
Rousseau’s eerste contact met de viola da gamba deed hem onmiddellijk besluiten om over te schakelen op dit zevensnarige instrument. Hij studeerde bij Jaap ter Linden en groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van de viola da gamba.

Ga voor kaarten en alle informatie naar www.kolonieconcerten.nl.

Locatie:
Koloniekerkje
Kon. Wilhelminalaan 53
8384 GG Wilhelminaoord