Kolonieconcert met het Hermitage Kwartet

Datum: 19-01-2020
Tijd: 15:00
Locatie: Koloniekerkje, Wilhelminaoord             

De Stichting Kolonieconcerten organiseert in de herfst- en wintermaanden klassieke kamermuziekconcerten op de zondagmiddag in het voormalige koloniekerkje van de 'Maatschappij van Weldadigheid' aan de Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord.

                    Hermitage Kwartet

Jacobien Rozemond en Floor Le Coultre, viool, Francien Schatborn, altviool; en William McLeish, cello.

Met muziek van Borodin, Sjostakovitch en Beethoven.
                  
                            Zondag 19 januari 2020 / 15.00 uur

Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijk-
kwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het Dagblad van het Noorden over hun première.

Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terug-
kerende Peter de Grote Festival waaronder in de Hermitage Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey. Het Kwartet heeft recentelijk een geheel eigen kamermuziekweekend gegeven in Peize.

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William ,die in Canada al opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, studeerde in het najaar van 2016 af bij de befaamde cello pedagoog Michel Strauss in Den Haag.

Ga voor kaarten en alle informatie naar www.kolonieconcerten.nl.

Locatie:
Koloniekerkje
Kon. Wilhelminalaan 53
8384 GG Wilhelminaoord