Concert "Happy Birthday Beethoven!" in RondoM in Wilhelminaoord

Datum: 26-01-2020
Tijd: 15:00
Locatie: RondoM, Wilhelminaoord

 

Met Pianoduo Lodewijk Crommelin & Ernst Paul Fuchs

In 2020 is het het 250e geboortejaar van Beethoven en het leek dit duo leuk om de stukken voor piano vierhandig van Beethoven te spelen. Daar zijn er maar een paar van, een sonate opus 6, twee variatie-stukken en nog een paar marsen. Daarbij heeft Beethoven zelf ook nog een bewerking gemaakt van de Grosse Fuge voor piano vierhandig. Het lijkt hen interessant om een paar van deze werken te spelen in combinatie met bekender werk voor quatre-mains van Schubert, Rachmaninov of Debussy.


Lodewijk Crommelin
studeerde piano bij de Russische pianist Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij wie hij zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Hij combineerde zijn opleiding met een studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, die hij afrondde met een doctoraalscriptie over de etudes voor piano van György Ligeti. Lodewijk Crommelin vervolgde zijn pianostudie in de Verenigde Staten bij de eminente Amerikaanse pianist Abbey Simon aan de Universiteit van Houston. Hievoor kreeg hij studiebeurzen van de Stichting Fonds van de Podiumkunsten en het VSB-fonds, alsmede van de Universiteit van Houston. Hij volgde daar ook lessen en masterclasses bij Horacio Gutiérrez. Hij nam deel aan cursussen in binnen- en buitenland en volgde masterclasses bij onder meer Lazar Berman, György Sándor, Arnaldo Cohen, Ivan Moravec en Charles Rosen.
Hij trad op in verschillende Europese landen, in de Verenigde Staten en in China. In eigen land speelde hij in de meeste belangrijke concertzalen, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips. Met het Scarbo Pianisten-
collectief speelt hij vele concerten voor piano solo en piano met orkest en is actief in de organisatie van deze projecten. Daarbij speelt hij graag kamer-
muziek en het houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Hij bracht een CD uit met pianosonates en ander werk van Samuel Barber en Charles Griffes bij het label FutureClassics, en een CD met impressionistisch werk van Debussy, Griffes, Liszt en Albéniz, bij het nieuwe label 7 Mountain Records. Hij werkte ook mee met een CD-opname met werk voor piano vierhandig van de Nederlandse componist Dick Kattenburg. Daarnaast geeft hij tevens pianolessen in zijn woonplaats Amsterdam.


De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Jerome Lowenthal, Peter Feuchtwanger en Michel Béroff.  Na zijn studie volgde Ernst Paul lessen in liedbegeleiding bij pianist Rudolf Jansen en kamermuziek bij violist Joan Berkhemer en celliste Nadia David. Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers.
Als pianodocent en repetitor is hij werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoost-
polder in Emmeloord. Als uitvoerend pianist maakt hij o.a. deel uit van het Trio Dame Blanche en The James Whale Orchestra.Naast pianist en docent is Ernst Paul actief als amateurzanger. Sinds 2006 zingt hij bij de bassen in kamerkoor Concerto Cherise in Utrecht. Dit heeft zijn belangstelling voor vocale muziek verder aangewakkerd. Sinds 2010 begeleidt hij opera projecten bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Kaarten:
€ 15,00 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur. Reserveren gewenst!

Ga voor alle informatie naar www.rondomusicmanagement.nl.

Locatie:
"RondoM"
Linthorst Homanstraat 22
8384 EE, Wilhelminaoord
Email: tjschum@gmail.com