Concert Country Trail Band

Datum: 03-08-2019
Tijd: 19:30
Locatie: Camping Meistershof, Dwingeloo


       De Country Trail Band tot Uw dienst!

De Country Trail Band is een begrip in kerkelijk Nederland en is graag gezien in zowel traditionele kerken als evangelische gemeenten.
Muzikaal heeft de groep een intensieve ontwikkeling doorgemaakt.
De wortels waren en zijn Amerikaanse country gospel. In de loop der jaren kwamen daar eigen Nederlandstalige liedjes bij omdat teksten in de moeder-
taal recht tot het hart van de mensen spreken. Op voorspraak van Jan Quintus Zwart, die al sinds 1990 de platen van de band uitbrengt, ging de band ook liederen uit de bundel van ‘Johannes de Heer’ en ‘Glorieklokken’ in country stijl opnemen en zingen tijdens diensten en concerten. Meer dan 20 albums heeft de Country Trail Band op haar naam staan, afwisselend Engels- of Nederlandstalig. Altijd gaat de opbrengst van die albums naar goede doelen, vooral kleinschalige projecten van Nederlandse echtparen die in ontwikkelingslanden evangelisatie en praktische hulp combineren.

De Country Trail Band is na 30 jaar nog springlevend. Hans, Ruud en Wim vormen de basis met de broer van Hans, Kees Steeds, inmiddels al jaren als vaste waarde met zijn piano, accordeon en stem. Violist Gideon van Buitenen is qua leeftijd de Benjamin van de band, maar hij hoort onder-
tussen al zo’n 10 jaar tot de vaste bandleden. Zangeres Astrid Langeland is eveneens al lang aan de band verbonden en staat geregeld samen met de mannen op het toneel. Soms neemt ze haar man Marcel mee met zijn sologitaar. Ron de la Bey speelt af en toe mee op steelgitaar en dobro.
De samenstelling van de Country Trail Band mag vaak wat wisselend zijn, altijd staat er een ervaren en gemotiveerd team op het podium. En in de zaal zit Wim’s zoon Wouter, die met een HBO-opleiding in audio engineering zorgt voor een gebalanceerd, prettig klinkend geluid. 

Aanvang: 19.30 uur.

Toegang: Vrij, wel collecte voor goed doel.

Locatie:
Camping Meistershof
Lheebroek 33
7991 PM Dwingeloo