Viering 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid

Datum: 20-04-2018
Tijd: 12:00
Locatie: Huis van Weldadigheid, Frederiksoord


Op 20 april a.s. brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan Frederiksoord. Want op deze dag viert de Maatschappij van Weldadigheid haar 200-jarig bestaan.In 2018 vieren wij 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. In april is het namelijk 200 jaar geleden dat Johannes van den Bosch den Bosch de Kolonie van Weldadigheid stichtte. Nu 200 jaar later vieren we dit bijzondere jaar met een reeks prachtige, culturele activiteiten zoals IntoNature en Theaterspektakel Welstaat, DvhN Lentefair, Bloemencorso en natuurlijk de officiele opening van het Huis van Weldadigheid in april 2019!

Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn bij een bijzondere ceremoniële viering van het 200 jarige bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, waarin we laten zien hoe Frederiksoord zich nu, 200 jaar later, ontwikkelt tot een proeftuin voor sociale en duurzame vernieuwing.

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de viering van het tweehonderdjarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid.

     

De koning komt rond de middag. Hij wordt ontvangen op Huis Westerbeek, het kantoor van de Maatschappij van Weldadigheid. Daarna volgt een programma.
De koning loopt met een aantal vertegenwoordigers van de Maatschappij, gemeente Westerveld en provincie Drenthe naar het terrein van de voormalige tuinbouwschool. Daar krijgt hij uitleg over de plannen die er zijn voor het terrein.

12.00 uur: Aanvang.
12.30 uur: Start ceremoniële gedeelte in aanwezigheid van Zijne Majesteit
                Koning Willem Alexander. De makers van het Pauperparadijs
                verzorgen een unieke theatrale beleving.

Locatie: Centrum Frederiksoord en Huis van Weldadigheid.