‘Oogstdag Oude Stijl’ in het historische Lhee vlakbij Dwingeloo

Datum: 10-08-2019
Tijd: 10:00
Locatie: Lhee


                    'De rogge is riepe'

                                   

       Voor de 39e keer zal in het historische Lhee vlakbij
       Dwingeloo de ‘Oogstdag Oude Stijl’ plaatsvinden.

Op de verschillende locaties tussen de Saksiche boerderijen is voor jong en oud veel te zien en te beleven. Tijdens die bijzondere evenement kunt u kunt genieten van de vele demonstraties, voorstellingen en activiteiten die in het dorpje Lhee plaatsvinden. Hierbij krijgt u een compleet beeld  hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt.

Boeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, de garven worden gebonden. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Tevens zijn er exposities van o.a. oude trekkers en motoren, modelbouw en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en diverse schilders exposeren een ruime collectie schilderijen.

De nostalgie viert hoogtij als de oude dorsmachine, aangedreven door een locomobiel uit 1900, zich langzaam in beweging zet.

 

Kom naar het dorpshart van het schilderachtig en idyllisch gelegen dorp Lhee vlakbij Dwingeloo en geniet een hele dag lang (10.00 uur - 17.00 uur) van de sfeer van het ouderwetse oogsten.

Ga voor alle informatie naar www.oogstdag.nl.