Kunstwandeling door Diever.

Datum: 12-09-2021
Tijd: 11:00
Locatie: DieverIn 2021 vindt de Kunstwandeling door Diever plaats op zaterdag 11 en zondag 12 SEPTEMBER van 11.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 11 en zondag 12 september tonen kunstenaars uit Diever en omliggende dorpen uit de gemeente Westerveld hun kunstwerken aan publiek. Het aanbod van kunstenaars is zeer divers en bevat onder andere schilderkunst, fotografie, keramiek, beelden en creaties van diverse materialen. 
Van oudsher vindt dit succesvolle evenement in het tweede weekend van juni plaats. In 2020 kon het geen doorgang vinden vanwege de corona maatregelen. Dit jaar is er voor gekozen om De Kunstwandeling door Diever te verschuiven naar september.

In de voorgaande jaren is gebleken dat steeds meer mensen tijdens de Kunstwandeling het dorp Diever bezoeken om de route langs de kunstenaars te lopen of te fietsen. Kunstwerken worden niet alleen bewonderd of gekocht, maar doorgaans ontstaan er ook mooie gesprekken over kunst, over Diever of over de plaats van herkomst. 
Maar ook mensen uit Diever en omgeving zijn graag geziene bezoekers.
Dit jaar valt het evenement samen met de Wandelvierdaagse en verwacht de organisatie van de Kunstwandeling dat dit nog meer bezoekers naar de kunstenaarslocaties zal trekken. 

De wandeling heeft een lengte van ca. 4 kilometer en voert u langs ongeveer 30 kunstenaars uit Diever die dit speciale weekend niet alleen hun deuren voor publiek openen, maar in een aantal gevallen ook expositieruimte delen met andere kunstenaars uit de gemeente Westerveld in Drenthe.

Het aanbod van de ongeveer 30 kunstenaars is divers:
Schilderkunst, fotografie, keramiek, beeldhouwwerk, weefwerk, quilts, boeken, creaties van onder andere wol en leer, etc.

Verschillende kunstenaars tonen niet alleen hun werk, maar laten ook werk in uitvoering zien.

Laat u verrassen en kom het tweede weekend van september gezellig naar Diever!
De toegang is gratis.

Wandelroutekaarten zijn vanaf ongeveer eind mei verkrijgbaar bij o.a. de TIP, de COOP en bij diverse campings.

Uiteraard bent u ook van harte welkom bij de horecagelegenheden in Diever om de Kunstwandeling te onderbreken voor een hapje of drankje op eigen kosten.

Voor nieuws en foto's, zie de Facebook pagina: Talentvol Diever / Kunstwandeling door Diever.
Of ga naar de website kunstwandelingdiever.nl voor meer informatie.

Goed om te weten:

  • De Kunstwandeling door Diever kan zowel te voet als per fiets worden afgelegd.
  • Bij elk bezoekadres ziet u een beachflag staan bij de oprit, in de tuin of op een andere logische plek.
  • Bovendien wordt de wandelroute goed aangegeven op de wandelroute
    kaart, die u kunt ophalen bij de Tip, Coop, campings, etc.