Sterrenkijken bij de Dwingeloo Radiotelescoop

Datum: 26-10-2019
Tijd: 19:00
Locatie: Radiotelescoop Dwingeloo

 

      26 oktober 2019: Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober 2019.

 

               Sterren kijken aan de rand
                 van het Dwingelderveld!

Bij helder weer stellen we sterrenkijkers op naast de grote radiotelescoop aan de rand van het Dwingelderveld. We vertellen u over de sterren die er te zien zijn. Ook geven we doorlopend demonstraties in de radiotelescoop, waarmee we naar waterstof in de Melkweg kijken, en live het signaal van een pulsar (neutronenster) kunnen waarnemen.

De demonstraties in de telescoop gaan ook bij bewolkt weer door, want radiogolven gaan dwars door de wolken heen.

De radiotelescoop is per fiets prima te bereiken; de auto kunt u parkeren bij de parkeerplaats van Staatsbosbeeer; vanaf daar is het ca. 15 minuten lopen naar de telescoop (tip: neem een zaklamp mee).

Tijden:    26 oktober 2019 van 19:00 uur tot 23:00 uur.
Kosten:   € 2,-- (jeugd € 1,--)

Kijk op www.camras.nl voor meer informatie.

Locatie:
Dwingeloo Radiotelescoop
Oude Hoogeveensedijk 4
7991 PD Dwingeloo