Donkere Dwingelderveld wandeling

Datum: 26-10-2019
Tijd: 18:30
Locatie: Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Ruinen

 

      26 oktober 2019: Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober 2019.

 

      Donkere Dwingelderveld wandeling


Tegenwoordig is het moeilijk om nog echt van de nacht te kunnen genieten. Het is overal in Nederland behoorlijk licht geworden, waardoor sterren amper nog te zien zijn. Gelukkig zijn er nog plekjes te vinden waar het donker echt donker is.
Het Dwingelderveld is een van die weinige plekken. Hier kan het nog echt stil en donker kan zijn. Dit vieren we op 26 oktober 2019 met een Nacht van de Nachtwandeling. Ervaar hoe het duister zich meester maakt van bos en hei, ervaar de weidse sterrenhemel en het geritsel en de zachte roep van een paar wakkere nachtdieren

De Nacht-van-de-Nacht wandeling is kostenloos en start op zaterdag 26 oktober om 18.30u bij het Bezoekerscentrum NP Dwingelderveld, Benderse 22 te Ruinen. Honden kunnen niet mee en stevig schoeisel is gewenst.

Opgave vooraf is vereist. Dat kan via het aanmeldformulier.

Tijd: van 18.30 uur uur tot 22.00 uur.

Organisatie: IVN Westerveld.

Locatie:
Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Benderse 22
7963 RA Ruinen