Actief

Filter

Filter

Tocht/Route

Lijst

Kaart

  • 24 Wandelen in deze buurt
  • Wandelen

Wandelen

Het nationale park van Drenthe is een uitstekend wandelgebied. De vele wandelpaden voeren je langs de mooiste plekjes in prachtige natuurgebieden als het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en het Holtingerveld. In veel bossen zijn wandelroutes uitgezet en voor de kinderen zijn er speciale kinderroutes. In de lente- en zomermaanden worden er verschillende wandeltochten georganiseerd, zoals de Wandelvierdaagse.

Wandelroutes voor kinderen, beleef het samen!

Wandelen met kinderen is in het nationale park van Drenthe een hele belevenis. Er zijn speciale kinderroutes, maar ook routes die voorzien zijn van verhaalpalen. Daarnaast zijn er tal van bijzondere plekken waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Zo zijn er diverse zandverstuivingen en bij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold ligt een speelbos. Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld heeft ook speelnatuur en een wilgenhuttenbos.

Wandelnetwerk 

In navolging van het fietsknooppuntensysteem heeft Drenthe nu ook haar eerste wandelnetwerk. Het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. Een wandelnetwerk van ruim 270 km biedt fervente wandelaars nieuwe uitdagingen. Voor dit wandelnetwerk kun je terecht in de gemeente De Wolden, de buurgemeente van het nationale park van Drenthe.

Route App van AnnoDrenthe.nu

Tip: installeer ook eens de AnnoDrenthe.nu Routeapp op je telefoon. Met deze app loop je de mooiste routes. De app vertelt je niet alleen welke paden je moet volgen, maar geeft je ook veel boeiende informatie onderweg, in de vorm van tekst, foto's en video's.

Wandelevenementen en wandeltochten

Gedurende het hele jaar worden er leuke en uitdagende wandelevenementen georganiseerd. Er is voor ieder wat wils: voor jong en oud, van kleine afstanden tot flinke tochten en van ééndaagse tot meerdaagse evenementen. Kijk voor specifieke informatie in de agenda. Meer informatie over de jaarlijks terugkerende wandeltochten vind je hier

Boek een wandelvakantie

Diverse hotels en pensions bieden gevarieerde wandelarrangementen. Wat is er nu leuker dan een paar dagen wandelen in de natuur en 's avonds heerlijk te genieten van culinaire heerlijkheden en een comfortabel bedje? Laat je verrassen!