Actief

Filter

Filter

Accommodatiekenmerken

Lijst

Kaart

  • 4 Paarden & huifkarverhuur in deze buurt
  • Paarden & huifkarverhuur

Paarden & huifkarverhuur

Ontdek het nationale park van Drenthe te paard of huur samen met familie en vrienden een huifkar om de veelzijdige natuur te verkennen. En wat dacht je van een ritje per paardentram? Paardenliefhebbers zijn in Drenthe op hun plek!

Huifkar & Paardentram

Op verschillende locaties in het nationale park van Drenthe kun je een tocht met een nostalgisch ogende huifkar maken. Voor kinderen een fantastisch uitstapje! Een huifkar huren kan vaak voor één of meerdere dagen. Slapen in een huifkar is een echte belevenis, zeker voor kinderen!

GPS en pleisterplaatsen

Je hoeft niet meer te reizen met een kaart in je hand; ook met gps kun je mooie routes rijden op een handige manier. Wil je wel graag een goede kaart hebben, dan zijn deze meestal verkrijgbaar via het lokale Tourist Info Punt. Speciaal voor ruiters en menners vind je her en der pleisterplaatsen waar jij en je paard kunnen uitrusten en soms zelfs overnachten.

Bijzondere evenementen

Ieder jaar staat de maand september in het teken van paarden. Er worden dan twee bijzondere evenementen georganiseerd, waar elke paardenliefhebber warm voor loopt:

  • Paard & Erfgoed is een plattelandsfair waarbij paardenspektakel voorop staat.
  • Voor een meerdaags evenement schrijf je je in voor de Paarden4Daagse. Wees er wel snel bij, want dit evenement is bijzonder populair.

Manege

Je kunt natuurlijk ook een paard huren bij een manege. Bijna alle maneges in deze regio grenzen aan mooie natuurgebieden, zodat je direct de natuur in kan.