Ontdek Drenthe op de fiets of te paard

In het nationale park van Drenthe kun je uren fietsen, wandelen en mountainbiken met de natuur als decor. Zeeën van ruimte overal om je heen! Ben je een fervent ruiter, dan kun je te paard tal van mooie ruiterroutes verkennen in het Drents Friese Wold, op het Dwingelderveld of op het Holtingerveld. En als de temperatuur oploopt, zoek je natuurlijk verkoeling in het water: je vindt hier zowel zwembaden als zwemplassen midden in het groen.

Beleef het nationale park van Drenthe op de fiets

Heb je al eens meegedaan aan de Fiets4Daagse? Een landelijk bekend evenement dat jaarlijks vele duizenden enthousiastelingen trekt. Een waar fietsfeest! Het nationale park van Drenthe is sowieso zeer geschikt om per fiets te verkennen. Wist je dat Drenthe over meer dan 1500 km fietspad beschikt? Bijna iedereen die in Drenthe op vakantie gaat, trekt er lekker op uit met de fiets.

Outdoor actie

Ruige MTB routes, slingerende familiepaden en glooiende golfbanen… en overal weer die ruimte. Het nationale park van Drenthe is een fantastische plek voor sportieve actie! Ook in de winter, als het vriest dat het kraakt. Want dan zijn alle ijsbanen in de regio natuurlijk geopend. Ook weer midden in de natuur.

Impressie van mtb route rond Diever (Vincent Engel)