Ontdek het beste culturele zomerfeest van Drenthe: KunaFestival 2017

categorie: Actief, Dagje uit, Dwingeloo, Nationaal Park Dwingelderveld, Kids

Taribush Kuna 2017: Beleef kunst en cultuur in de natuur

Aan de rand van het Dwingelderveld, half in het bos, half op de weilanden, is het elk jaar vier dagen feest. Op het Taribush Kuna festival komen allemaal verschillende mensen bij elkaar. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: iedereen heeft zin in lekker genieten. Op de muziekpodia staan bandjes, singer-songwriters en dj’s. Heerlijk om met een biertje in je hand bij weg te dromen. Of juist al dansend helemaal uit je dak te gaan. Er is een overvloed aan theateracts om uit te kiezen. In het intieme Minitheater bijvoorbeeld, komen de voorstellingen erg dichtbij. Maar in ook het Struikentheater en het prachtige Bostheater staan bijzondere acts geprogrammeerd.

Kunst en cultuur
In het bos vind je de Kunstlaan, een galerij in het bos. Met vreemde objecten en interactieve werken, om je te laten nadenken of alleen omdat ze zo mooi zijn. Op de Weide staat het Kunstpaviljoen, met eromheen grote ruimtelijke installaties. Als kunstliefhebber kom je zeker aan je trekken op Kuna! Sommige kunstenaars geven workshops of demonstraties. Maar ook niet-kunstenaars zetten jou of je kinderen aan het werk. En als je helemaal overprikkeld bent van het aanbod, kom je op de Stille Weide helemaal tot rust. Meditatie, massage en ontspanningstechnieken staan hier op het programma.

Bios in het bos
Fan van bewegend beeld? Dan is dit jaar speciaal voor jou het Filmhuis ingericht. Hier worden korte films van maximaal 10 minuten vertoond. Dit kunnen grappige, spannende, ontroerende of juist romantische voorstellingen zijn. Laat je verrassen! Wie liever het geschreven en gesproken woord heeft, moet zeker een kijkje nemen op het Literair Plein. Verhalenvertellers, dichters en schrijvers nemen je mee in een wereld die taal ademt.

Voor alle leeftijden
Op Taribush Kuna is voor iedereen wel iets leuks te doen. Ook voor kinderen is er muziek en theater en worden leuke activiteiten en workshops georganiseerd. Met de Kinderstrippenkaart kunnen zij zich makkelijk een hele dag vermaken. De strippen zijn in te wisselen voor een workshop, maar ook voor een drankje of een hapje (geen hoofdmaaltijd). Ondertussen kunnen de ouders heerlijk genieten van het aanbod voor volwassenen. Taribush Kuna is met zijn ongedwongen en intieme sfeer een festival waar iedereen zich thuis voelt!

Goed om te weten
Taribush Kuna is van 27 t/m 30 juli 2017.
Locatie: Kamp de Marke in Lheebroek.
Honden, mits aangelijnd, zijn welkom!
Meer weten?