Landelijke opening Monumentendag

categorie: Monumentaal Erfgoed, Koloniën van Weldadigheid, Sporen uit het verleden, Ontdek

Boeren, burgers en buitenlui
Komt dat zien, Komt dat zien!

Van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september verwelkomen wij u graag in gemeente Westerveld, in ‘Het nationale park van Drenthe’ voor het Open Monumentenweekend Westerveld. Dat begint op donderdag 7 september 2017 met de landelijke opening van de 31ste Open Monumentendag op landgoed Overcinge in Havelte met als thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Dit belooft een waar spektakel te worden met bijzondere optredens.

Aansluitend kunt u van vrijdag tot en met zondag van alles beleven, bekijken en beluisteren tijdens het Open Monumentenweekend. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. U kunt genieten van muziek en theater en verhalenvertellers in onder andere Havelte en Zorgvlied, en een Nachtelijke beleving meemaken in Frederiksoord en Dwingeloo. De jeugd kan onder andere abseilen van de Clemenskerk in Havelte. Daarnaast is er het Bloemencorso in Frederiksoord en spelen de acteurs van het Shakespearetheater in Diever de voorstelling ‘De getemde feeks’

Uiteraard openen ook diverse monumenten hun deuren voor het publiek. U kunt onder andere de oudste gebouwde monumenten van Nederland (de hunebedden) bekijken, maar ook een icoon van de 21e eeuw; het top-100 rijksmonument de Radiotelescoop van Dwingeloo. Ook de luxueuze historische havezate Oldengaerde zet hun deur open. Verder kunt u onder andere een kijken nemen in de imposante Pancratiuskerk met gewelfschildering en in kleinste houten kerkje van Drenthe in Zorgvlied. Bekijk een compleet overzicht van alle deelnemende monumenten in Westerveld 

Open Monumentendag
Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Open Monumentendag is in 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland en maakt deel uit van de European Heritage Days. Het is met één miljoen bezoekers jaarlijks het grootste culturele evenement in Nederland.

Meer weten? 

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Houdt ook Facebook en twitter van Het nationale park van Drenthe en Open Monumentendag Westerveld!