Boeren, Burgers en Buitenlui tijdens Open Monumentendag

categorie: Monumentaal Erfgoed, Koloniën van Weldadigheid, Duisternis & Sterren, Sporen uit het verleden, Ontdek

"Boeren, Burgers en Buitenlui". Een historische kreetwaarmee stadsomroepers destijds de aandacht van het publiek trokken. Het thema benadrukt de relatie tussen stad en land en bijbehorende monumenten.

Boeren, burgers en buitenlui zijn stads- en plattelandsbewonders én mensen met een rondtrekkend bestaan. Het landelijk gekozen thema raakt hun onderlinge relaties: voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Een groot aantal monumenten opent op 9 en 10 september de deuren voor publiek en biedt de bezoekers een unieke beleving van deze economische en maatschappelijke verbondenheid.

Landelijke opening in Westerveld

De landelijke opening van de Open Monumentendag 2017 vindt plaats in de gemeente Westerveld, op Landgoed Overcinge te Havelte. De opening is traditiegetrouw op de donderdag voor het weekend van Open Monumentendag, op 7 september.

Nachtelijke Beleving

En voor iedereen die graag de nachtelijke verhalen rondom 'de Kolonien van Weldadigheid Frederiksoord e.o.' en 'Sterren & Duisternis' rondom Dwingeloo wil beleven... wordt er op vrijdag 8 september tussen 20.00 en 01.00 uur een avontuurlijke beleving georganiseerd, waar theater, muziek en verhalenvertellers centraal staan.

Binnenkort meer informatie over de het totale programma